Lokacije


Bale

Bale je majhno mesto v Istri, ki se nahaja med Puljem in Rovinjem in 7 km od jadranske obale. Bale je znano kot miren kraj, ki ponuja svojim obiskovalcem odmik od vsakdanje gneče in stresa.
več

Buje

Mesto Buje (5.450 prebivalcev) se nahaja v severo-zahodnem delu hrvaške Istre na hribovitem kraju med Mirno in Dragonjo. Je pomembno prometno vozlišče: Umag - Novigrad - Kaštel - Buzet - Trst. več

Buzet

Buzet je mesto v severni Istri z več kot 6000 prebivalcev, postavljeno na apnenčasti vzpetini nad dolino reke Mirne.
Mesto je center je kulturnih in izobraževalnih institucij: šole, muzeji in ljudska univerza. več

Labin

Labin se nahaja na vzhodni obali Istre, na griču nad Rabcem - Jadranskim biserom, na mestu rimskega naselja Albona, katere ime se prvič omenja v letu 285. več

Motovun

Motovun je najboljše ohranjeno srednjeveško mesto v centralni Istri, z grajskimi zidovi v obliku prstana in dva pol-prstana. Motovun zavzema dominanten položaj v dolini reke Mirne zardi česar obiskovalci lahko nemoteno uživajo v čudovitem razgledu na okolne vinograde in doline. več

Novigrad

Novigrad je majhno mesto in pristanišče na zahodni obali Istre. Nahaja se na polotoku (prej otočku) na severu zaliva pristanišča ob izlivu reke Mirne. Skupaj s okolico šteje okoli 4000 prebivalcev.
več

Poreč

Mesto Poreč, nekdanja Colonia Iulija Parentium, katero šteje že dva tisoč let, je danes zelo priljubljena destinacija na Hrvaškem za vse, ki si želijo dobre zabave in različne ponudbe.
Skozi celo zgodovino tega območja, prebivalci so živeli skoraj izključno od kmetijstva in ribolova, danes pa turizam predstavlja glavno vejo gospodarstva.
Današnji Poreč karakterizirajo barva, zvoki in vonji, ki jih nesebično nudi vsem obiskovalcem. več

Pula

Pula je največje mesto v Istrski županiji, ki se nahaja na južnem delu istrskega polotoka. Pula je mesto z tritisoč-letno tradicijo, zgodovinsko pa je povezana s starimi Rimljani.
Nedaleč od Pule se nahaja najbolj znan hrvaški nacionalni park arhipelag Brijuni, katerega so obiskali številni svetovni voditelji in znane osebnosti v času ko je tam bila poletna rezidenca nekdanjega predsednika Josipa Broza Tita.
več