Novosti

 • Članice Adriatic-group-a prisustvovale 18. Forumu poslovanja nekretninama

   Ulaganje u znanje i podizanje stručnosti uvjet je opstanka na tržištu te povećanja konkurentnosti
  Otvarajući 18. forum poslovanja nekretninama potpredsjednica HGK za pravne poslove i unutarnji ustroj, Jasminka Trzun, izrazila je zadovoljstvo te istaknula uspjeh time što se Forum održava već osamnaesti put za redom i to uz prisutnost velikog broja sudionika.

  Forum poslovanja nekretninama u organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama HGK održan je danas u hotelu Four Points by Sheraton, Panorama Hotel Zagreb. Njegov se značaj ogleda i u edukativnim te informativnim izlaganjima o zakonskoj regulativi te o pitanjima s kojima se susreću posrednici u svakodnevnoj praksi
  više
 • Država Vodnjanu daje zonu Tison - za 13 milijuna kn

    Na području grada Vodnjana prije nekoliko godina planirana je izgradnja poslovne zone Tison. U cilju realizacije izgradnje tog projekta Grad Vodnjan je donio i urbanistički plan uređenja. Vodnjanska poslovna zona zauzima površinu od oko 400 hektara od kojih su veći dio usitnjene parcele u vlasništvu privatnih osoba, dok preostali dio nekretnina pripada Gradu
  više
 • Ministarstvo: Nema gradnje na Brijuni rivijeri!

    Ministarstvo kulture Republike Hrvatske potvrdilo je prvotno rješenje i područje poznatije kao Brijuni rivijera, odnosno Monumente i otok Svetu Katarina te Hidrobazu, proglasilo kulturnim dobrom. Time je procedura za investiranje na tom području postala znatno kompliciranija. Zakonskim odredbama o kulturnim dobrima ne podrazumijeva se pravo građenja na 50 i više godina. Novi natječaj za Hidrobazu raspisat će ministarstvo kulture, a pravo korištenja bit će ograničeno na 30 godina.
  više
 • Oporezivanje nekretnina po vrijednosti

  Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da Vlada za iduću godinu planira oporezivanje nekretnina po vrijednosti, umjesto po četvornom metru, a izuzetak je zemljište, koje će se i iduće godine oporezivati po kvadratu.
  više
 • Stanovi u posljednjih godinu dana najviše pojeftinili u Puli

  PULA - Prema podacima portala Crozilla.com, najveći pad cijena nekretnina zabilježen je u Puli. Do tih su podataka došli uspoređujući oglašene cijene stanova u svim većim gradovima Hrvatske u proteklih godinu dana. Pritom nisu analizirali niti jedan drugi grad u Istri.
  više
 • Samo Ciganka s čarobnom kuglom zna što je u Linićevoj glavi

  “Taj Linić ne shvaća cjelinu ekonomije, nikoga ne želi pitati i tvrdoglavo provodi neku svoju koncepciju koja se svodi na kažnjavanje ljudi, On bi kažnjavao, ne bi motivirao! Bojim se da ćemo imati izbore u proljeće iduće godine“, kaže ekonomski stručnjak Branimir Lokin.
  više