Broj pregledavanja: 5390

Pula, okolica, građevinsko zemljište na lijepij poziciji

Građevinsko stambeno zemljište, Prodaja Mjesto: Pula Regija: Istarska

128.280,00 € 120.000,00 € (888.556,80 kn)

ID: KUP-97-1
  • Tip ponude: prodaja
  • Podtip nekretnine: Građevinsko stambeno zemljište
  • Cijena m²: 444,28 kn | 60,00 €
  • Površina: 2.138,00 m²

Agent Neda Lopac +385 52 818 052 +385 98 874 469

ATRAKTIVNO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE, u Puli  na području Velog Vrha . Zemljište se nalazi u mirnom obiteljskom kvartu pedesetak metara udaljeno od glavne ceste, okruženo zelenilom. ,Ukupna površina zemljišta: 2138 m2, miran ambijent, ,predvidjeno Za vilu sa bazenom ili obiteljsku kuću. Moguća gradnja objekta sa stanovima , izgradjenost 30%, cca do 600 m2, tlocrtno. Asfaltirani prilaz, na terenu se nalazi mali objekat za alat, voda i struja na terenu na terenu, septička, . Mogućnost kupnje i manje površine (minimalno 500m2 ili 1000m2. Nedaleko od parcele planira se izgradnja nove ceste (obilaznice) prema centru grada i prema Medulinu.

Grad Pula ima više od 3000 godina a nastao je na brežuljku Kaštel gdje je nastalo prvo gradinsko naselje, utvrda Histra. Prava gradska povijest započinje s Rimljanima. Službeno je ime grada bilo Colonia Pietas Iulia Pola, a imao je sve funkcije i građevine tipične za naseobinu rimskih doseljenika.

Obližnji biser je nacionalni park Brijuni kojeg su posjetili mnogi svjetski vođe dok je još bio ljetna rezidencija vremešnog državnika Josipa Broza. Rimske vile i hramovi još uvijek leže zakopani među obradivim poljima i duž obale nekoliko okolnih ribarskih i poljodjelskih naselja.

Pulska povijest započinje mitom o Argonautima i potrazi za zlatnim runom, preko Histra, Rimljana i Mletaka, središnje austrijske luke, sve do današnjeg modernog, najvećeg kulturnog i gospodarskog središta Istre. Razni slojevi povijesti ispleli su jedinstveno urbano tkivo gdje rimski hramovi prkose baroknim palačama, ranokršćanske crkve stoje nasuprot austrijskim vilama, a ostaci srednjovjekovnih zidina ispresijecani su antičkim gradskim vratima.

Arena u svom svjetlu, jedan od najsačuvanijih rimskih amfiteatara na svijetu, najznačajniji pulski spomenik, alfa i omega uspomena iz Pule! Arena, borilište gladijatora i lavova, svojedobno je mogla primiti 25000 gledatelja. To je impozantno zdanje koje se doživljava s oduševljenjem, veličanstvena povijest koju možete vidjeti, dotaknuti, doživjeti, gdje se danas održavaju samo najveći kulturni programi.

Od razdoblja humanizma i renesanse u europskoj su kulturnoj javnosti poznatiji pulski antički spomenici: slavoluk Sergijevaca, Augustov hram , tako da su mnogi umjetnici i graditelji XVI., XVII. i XVIII. stoljeća boravili u Puli crtajući i opisujući rimske građevine koje su bile uzorom arhitekture od renesanse do klasicizma.

Pula je u drugoj polovici XX. stoljeća procvjetala i razvila se u najveći istarski grad, značajan zbog dvije glavne gospodarske djelatnosti: industrije, na čelu s brodogradnjom, i turizma.
Savršeno čisto more, bogata ponuda i ugodna klima čine Pulu jednim od najljepših istarskih turističkih odredišta za obiteljski odmor.

Ostali podaci

Osnovna infrastruktura

  • Gradski vodovod
  • Struja

Pristup nekretnini

  • Auto
  • Kamion
  • Kombi
  • Šleper

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.