Broj pregledavanja: 6344

Rovinj, šuma u blizini Valalte i Limskog kanala

ŀuma, Prodaja Mjesto: Rovinj Regija: Istarska

18.000,00 € (136.215,09 kn)

ID: KUP-668-1
  • Tip ponude: prodaja
  • Podtip nekretnine: Šuma
  • Cijena m²: 22,70 kn | 3,00 €
  • Površina: 6.000,00 m²

Agent Neda Lopac +385 52 818 052 +385 98 874 469

Rovinj, na prodaju je šuma u blizini Limskog kanala i kampa Valalta. Do terena vodi bijeli put od kampa i dudaljenost je cca 1500metara a do Limskog kanala oko 200metara. Teren je zrastao i potrebno je djeomično prokrčiti. Na terenu su stabla i drugo raslinje.

 Rovinj je prvi put spomenut kao Castrum Rubini u djelu Cosmographia ravenskog Anonimusa. Okolica Rovinja bila je nastanjena već u prapovijesnom razdoblju - brončanom i željeznom dobu, kada su u tu živjeli Histri.
Nakon Rimljana, mjestom je vladao Bizant, te Langobardi, nakon kojih dolaze Franki. U 13. stoljeću Rovinjom je zavladala Venecija čija je vladavina trajala do kraja 18 st. Od 17. pa do druge polovice 19 st. Rovinj je bio razvijeni pomorski grad. Poslije pada Venecije stanovnici su sami preuzeli upravljanje grada i zadržali ga za vrijeme austrijske i francuske administracije. Do kraja 1. svjetskog rata Austrougarska vlada Rovinjem, a nakon toga sve do drugog svjetskog rata Rovinjom upravlja Italija. 1947 god. pripao je Jugoslaviji. Stara gradska jezgra grada Rovinja proglašena je kao spomenik kulture u 1963.
Zaštitnica grada je Sv. Eufemija, po kojima je nazvan najveći spomenik Rovinja. Ova crkva i ulica Grisia su najpoznatiji djelovi Rovinja.

Možete šetajući proći cijeli poluotok, koji ima prekrasne uske kamene ulice i uličice. Svakog ljeta je likovna izložba na otvorenom u Grisiji. Krajem kolovoza organizira se tradicionalna Rovinjska noć sa vatrometom i zabavom sve do jutra na gradskim ulicama.

Brojne konobe, restorani i wine barovi u starom gradu omogućuju svakom gostu da pronađe nešto po svom ukusu.

U Rovinju djeluju osnovne i srednje škole, muzeji, kazalište, Centar za istraživanje mora Institut "Ruđer Bošković", Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat".


Ostali podaci

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.